Miez?

A Szoborkereső egy egyszerű és gyors térképes kereső, amivel a Köztérképre feltöltött alkotásokat jelenítheted meg. A felület segít, hogy még egyszerűbben találd meg a körülötted lévő köztéri műveket, akár asztali számítógépen, akár mobilon böngészel. Ha kérdésed van, keress minket a Köztérképen.

Hosszabban is van

Nézd meg az alábbi rövid és napsütötte videót arról, mire is jó a Szoborkereső! Köszönet a nagyszerű munkáért Hartyányi Balázsnak és Hankó Bencének!


Hogyan működik?

Mindenekelőtt a legfontosabb: engedélyezned kell böngésződnek, hogy átadja a pozíciódat a közeli alkotások böngészéséhez és az Érintés rögzítéséhez. Ha a böngésződ nem támogatja ezt, vagy az oldalra lépéskor letiltottad az átadást, akkor néhány alapvető funkció nem lesz elérhető.

Megpróbálja kitalálni, hogy épp mire gondolsz! Ezek alapján egy térképpel üdvözöl, ami a pillanatnyi pozíciódat mutatja, amit a böngésződtől kapott (mobilon picit pontosabb talán ez).
Ha mozogsz a térképen, hogy felfedezd a környezeted köztéri alkotásait, bármikor visszatérhetsz saját pozíciódra a fejlécben látható [térkép] vagy [házikó] ikonra kattintva.
A [keresés] ikont, és a beviteli mezőt használva tetszőleges földrajzi címekre transzportálhatod magad - feltéve, hogy a Google felismeri a beírt lokációt.
Akármerre jársz a [lista] ikonra kattintva átválthatsz a környék alkotásait mutató lista nézetre.
A lista oldalon szintén szűrögethetsz és váltogathatsz a friss vagy a közeli feltöltések listázása között.
Akárhogy is nyomkodd a dolgokat, a [lista] ikonra kattintva bármikor visszatérhetsz a saját környéked műalkotásainak listájához.
A listában az alkotások mellett térképszelvényeket látsz, amelyekre kattintva átugorhatsz a térkép nézetre, azon belül is az adott alkotás környékét fedezheted fel.
Ha igazán közel vagy egy alkotáshoz, akkor megérintheted, pontosabban Érintést adhatsz hozzá. Ez annyit jelent, hogy ott voltál, láttad. Ha bármilyen érdekes vagy furcsa dolgot tapasztalsz, kérjük írd le néhány szóban. Az Érintéseket az [érintés] ikonra kattintva érheted el. Ezen az oldalon heti és összesített Érintő-listákat is találsz. Tehát izgalmas is a dolog! :]


Nem tudunk semmit

Mi nem ismerjük és nem is tároljuk el a pozíciódat, azt csak a böngésződ által csepegtetett információk alapján próbáljuk kitalálni. Szóval akármilyen félretájolás esetén hátradőlve hibáztatjuk a böngésződet, meg a PC-det, vagy Mac-edet vagy mobilodat :)
Annyi szobrot érints meg, amennyit csak bírsz. Szeresd a művészetet és töltsd a lehető legszebben az időt velünk!


Pál Tamás & Pál Zoltán · 2014 — 2019 :]